Ed Sheeran – Perfect ❤

Încă din septembrie, de când a fost anunțată venirea lui Ed în București, am știut că este un eveniment pe care nu-l pot rata, așa că: iată-mă pe Arena Națională.

Concertul debutează cu Zara Larsson, ale cărei melodii, spre surprinderea mea, sunt foarte cunoscute. E entuziasmant să realizez că „hei, știu melodia asta”, doar că nu știam cine o interpretează. Versurile curg de la sine, așa că deschiderea concertului se dovedește a fi una reușită.

În următoarele momente, al doilea artist care ține publicul în priză e James Bay. Situația e puțin pe dos. Știu doar două melodii dintre cele interpretate de el, restul fiindu-mi total necunoscute. Pare că și majoritatea îmi împărtășește părerea, dar James își introduce foarte bine piesele. Reușește să mențină atmosfera și dă dovadă de o prezență scenică excelentă. Să nu uit de acel „Mulțumesc!” pe limba noastră, care stârnește simpatia tuturor.

Arena Națională apropape că își atinge cotele maxime abia cu câteva minute înainte ca Ed să-și facă apariția, dovadă că mulți vin strict pentru el.

Pe ecranul central apare Ed și în 4 secunde e pe scena, cântând frenetic la chitară. Urlete răsună pe întreaga Arenă. Oamenii sunt în extaz. Versurile melodiei „Castle on hill” răsună din toate direcțiile.

Ed e pentru prima oară în România și nu știm al cui entuziasm e mai mare. În timp ce interpretează melodia „Eraser”, îmi vine în minte un clip despre el, devenit viral acum ceva timp. Spunea că deși știa foarte clar ce are de spus, se exprima foarte greu în copilărie. Descoperindu-l pe Eminem, a reușit să depășească acest impas, învățându-i melodiile pe de rost, cuvânt cu cuvânt. Las clipul mai jos.

Pe parcursul concertului, energia lui crește, la fel și a noastră. Aplauzele se sincronizează pe ritmul melodiilor.

Senzația de a fi în mijlocul mulțumii, de a le observa reacțiile, zâmbetele, tăcerea, aplauzele, remarcile este interesantă. Am văzut familii, cu tot cu bunici, cu zâmbetul până la urechi. Bătrânii pare că nu înțeleg pe deplin concertul, dar se bucură de atmosfera din jur și se alătură vioi câte unui selfie. Alte grupuri au printate foi cu versuri și mare le este dezamăgirea în timpul melodiei „Beautiful people”, de pe noul album, pe care au omis să o treacă pe listă, dar se adaptează repede la refren.

Ora 22:25. Peste 50.000 de mii de voci, acordate cu zecile de mii de luminițe, devin ecoul lui Ed pe melodia care descrie cel mai bine momentul: „Perfect” (surprins în clipul de mai jos).

După „ultima melodie”, Ed revine pe scenă în aplauzele infinite ale publicului, purtând un tricou al Naționalei de fotbal și drapelul României pe umeri. Încă 3 melodii, după care concertul se încheie cu o ploaie de câteva minute, care nu gonește oamenii atât de rapid pe care ar face-o de obicei.

Unii continuă să-i fredoneze piesele pe scările de la ieșire și într-adevăr, va mai dura ceva până să-mi iasă și mie din cap.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s