O toamnă de poveste 🍁

Pentru că toamna aceasta s-a lăsat admirată și fotografiată din toate unghiurile, am zis să ne bucurăm de ea ca atare, într-o zonă în care natura apune lent și cu șarm.

Și unde poți surprinde mai bine magia toamnei decât pe traseul Sinaia – Râșnov – Măgura? 
Ne trezim în drum spre Sinaia la final de octombrie, la timp pentru a surprinde culorile caleidoscopice.

Sinaia

Surprinzător sau nu, eu n-am reușit până acum să vizitez Castelul Peleș în interior, deși m-am mai perindat pe lângă el de vreo câteva ori în ultimii ani. Uite că de această dată s-au aliniat astrele. Greu de descris în cuvinte complexitatea designului. Va trebui să mergeți și să vedeți cu ochii voștri rafinamentul, bunul gust și diversitatea pe care le oferă fiecare încăpere. 

Nu doar Carol I s-a îndrăgostit de peisajul montan specific zonei, ci și miile de turiști care se aventurează aici zilnic.

Recomandare: alege un un tur complet (în care să fie inclus și etajul 1, nu numai parterul) prezentat de un ghid, astfel vei avea parte de încantare vizuală + lecție istorică. Este greu pentru un necunoscător să recunoască specificul arhitectural al fiecărei camere sau din ce an datează armele din colecția castelului sau să sesizeze culorile jucăușe ale covorului cameleonic. Mai multe informații despre prețuri și program găsiți aici.

Râșnov

Oprirea aici a venit ca și necesitate, deoarece este vremea prânzului. Ne uităm pe Google Maps cam pe unde am putea găsi un restaurant pe gustul nostru și încercăm La Promenada. O alegere bună aș spune, judecând după ciorba de văcuță care a venit la timpul potrivit.

După masă am zis să ne plimbăm puțin prin părculețul din apropierea restaurantului. Așa descoperim că, de fapt, este ditamai pădurea și n-ar strica să ne aventurăm puțin pentru niște cadre „mai arămii”.


Epargyreus clarus  (zic eu)

Măgura

Urmează Măgura, cu toată oaza ei de liniște. Aici e loc doar de admirat și relaxat – fără prea multe cuvinte.

Fotografii: © I.B.

Excurisia a avut loc pe 27-28.10.2018. Cred că am ales momentul potrivit, înainte ca natura să se stingă și să intre în hibernare. Cea mai bună parte este că aceste locuri au un farmec aparte în fiecare anotimp. Așa că oricând decideți să luați o pauză de la agitația cotidiană, poalele munților vor fi întotdeauna o idee inspirată!

Pe mâine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s