Back to school

Înainte de a începe orice idee, vreau, în primul rând, să-mi manifest recunoştinţa pentru vizualizările pe care le-a avut acest blog, deşi nu am mai scris de o bună bucată de timp şi chiar dacă am facut-o, nu am fost deloc constantă. Aşa că: Mulţumesc mult!

Motivaţia mea pentru a continua să scriu articole a primit un boost considerabil datorită vouă!

Pentru că facultatea va începe într-o săptămână, vine vremea să postez periodic, așa cum mi-am propus. Hai să nu mai trag de timp şi să vedem despre ce vorbim astăzi. 🙂

Îmi notez ceva în agendă şi realizez că este 15 septembrie. La ce te duce cu gândul această minunată dată? Probabil dacă nu eşti născut pe 15 septembrie și nu e ziua ta azi, ai răspuns: „mda, începutul şcolii, iei…”. Sau poate faci parte din categoria celor entuziasmaţi de începerea cursurilor, căci eu întotdeauna acolo m-am încadrat. Nu te grăbi cu concluziile! Nu e vorba că adoram să mă trezesc devreme sau să am teme, dar eram înnebunită după câteva aspecte:

  1. Cumpărarea rechizitelor. Este al 16-lea început de an şcolar, să zicem aşa, şi nu mă pot sătura de această parte. Toate acele pixuri, creioane, caiete, agende care aşteaptă să fie cumpărate şi să-ţi umple rafturile inutil – cum să le rezişti? Sunt câţiva oameni care înţeleg ceea ce spun, aşa că mă consider perfect normală.
  2. Revederea colegilor. Acesta cred că este un aspect de care se bucură mult mai mulţi dintre voi, în comparaţie cu primul. Păi cum să nu te bucuri când revezi oamenii cu care împărtăşeşti suferinţele timp de aproape 9 luni pe an?
  3. Noutăţi. Mai mereu apar schimbări pe durata anului şcolar, fie că vin colegi noi, fie că se mai schimbă un profesor (de preferat ăla naşpa). În cazul nostru, la faculatate, în fiecare an avem materii noi cu profesori specifici fiecărei materii, aşa că există o doză de curiozitate care te face să te ridici din pat devreme în fiecare dimineaţă (din prima săptămână).

Le-am punctat pe primele 3 de pe lista mea, sunt curioasă cum sună şi alte puncte de vedere.

Startul anului şcolar s-a dat pe 10 septembrie. Duminică, pe 9, am fost surprinsă să văd toate mămicile cu ditamai buchetele de flori în mână, împânzind Bucureștiul.

Asta m-a făcut să-mi amintesc începutul de școală din clasele primare, după care cred că sunt cea mai nostalgică. Așa zisa festivitate se desfășura în jurul orei 9 dimineața. Aveam parte de cel mai greu start după 3 luni de vacanță în care mă trezeam cam la ce oră voiam eu. Cu ochii puțin unflați de somn, florile aferente și nu mai zic de nelipsita uniformă, mă prezentam în fața școlii, unde zecile de copii însoțiți de părinți, împărtășeau aceeași soartă ca și mine. Urma un careu în care primarul și directorul țineau un discurs, după care eram poftiți în sălile de clasă, pe rând, întâi grădinița, clasa I și tot așa. Ceea ce mă fascina la acest careu era faptul că în fiecare an, clasa noastră avea un loc din ce în ce mai în stânga, semn că am mai avansat cu un an.

Ajungeam în clasă, unde mirosea a vopsea și diluant. Învățătoarea noastră se ocupa personal de îngrijirea sălii. Clasa noastră se bucura de cele mai multe ghivece cu flori, amplasate strategic. Dacă intrai pentru prima dată în acea clasă, plecai cu o impresie foarte bună. Și nu doar învățătoarea se ocupa de curățenie, dar ne insufla și nouă același spirit. Trebuia să avem o pensulă (precum cele de vopsit), pe care să o folosim pe post de măturică să curățăm sub bancă, atunci când terminăm orele.

Organizare

Mulţi îşi stabilesc rezoluţiile la început de an, eu le prefer pe astea de la începutul anului şcolar. De ce? Simplu. Din momentul în care începi şcoala/facultatea, responsabilitatea ta de elev/student este de a obţine rezultate cât mai bune. Ideea este că tot te apuci de lucru, aşa că nu consider greşit să-ţi fixezi targeturile pe mai multe planuri. Odată ce intri în modul pentru învățat este ritmul potrivit de a te dezvolta pe mai multe planuri (sport, hobby-uri). Cam asta încerc să fac eu acum şi vă ţin la curent dacă funcţionează sau nu.

Aflându-mă în an terminal, trebuie să pun la punct timpul pe care îl dedic tuturor lucrurilor, aşa că apelez la metoda clasică, aceea de a-mi nota într-o agendă toate lucrurile pe care le am de făcut şi paşii pentru îndeplinirea lor.

Închei aici pentru că voi avea timp berechet să mă mai plâng.

Mult succes în noul an şcolar! (cum ar spune orice profesor cu zâmbetul pe buze)

Pe mâine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s