„Forest” – Aplicația săptămânii

„Forest” este exact ceea ce ai nevoie atunci când îți propui să desfășori o activitate ce nu implică telefonul, însă nu te poți concentra pentru că viața virtuală îți acaparează toată atenția.

Cum funcționează?

Îți setezi timpul pentru care vrei să rămâi focusat pe activitatea aleasă, iar „Forest” te ține departe de telefon. Cum face asta? Nimic mai simplu! Tu îți alegi un copac pe care vrei să-l cultivi și în schimbul acestuia vei primi „o recompensă”.

Să exemplific!

Pasul 1

Să zicem că te-ai decis să citești timp de o oră. Îți alegi, în primul rând, specia copacului pe care dorești să-l cultivi.

Ai mai multe opțiuni. Recent am deblocat mărul, așa că hai să-l alegem pe acesta.

Pasul 2

Setezi timpul pentru care optezi. Am zis că vom citi timp de o oră, așadar:

Pasul 3

Apăsăm „Plant” și îndepărtăm telefonul.

Ce se întâmplă dacă suntem tentați să ieșim din aplicație?

În primul rând, daca lași ecranul pornit, vei primi tot felul de mesaje motivaționale precum: „Stay focusez!”, „Leave me alone!”, „Stop phubbing!”, „Don’t look at me!” sau „Go back to your work!”.

Ai opțiunea de a te răzgândi în primele 10 secunde, după care începe procesul „de creștere” a copacului, pe care nu îl vei mai putea opri.

Dacă părăsești aplicația pentru mai mult de 2, 3 secunde, telefonul va începe să vibreze și vei fi „rugat” să te întorci la copac, altfel acesta se va usca, lucrul care e destul de deprimant.

Nu ai vrea ca pe plantația ta să ai copaci uscați! Nu este deloc estetic!

Eu cred că e o aplicație destul de utilă. Am folosit-o și în sesiune, atunci când aveam tentația de a verifica telefonul din 5 în 5 minute. „Forest” are multe lucruri de oferit! Vă las pe voi să le descoperiți, în cazul în care v-am trezit interesul.

Ce e și mai interesant e faptul că dacă deblocați varianta premium, aveți posibilitatea de a planta un copac adevărat în țări defavorizate din acest punct de vedere, precum Uganda, Camerun, Senegal, Tanzania sau Kenya.

Feedback

Legat de primul articol din această serie a aplicațiilor săptămânale pe care le recomand:

Știți că v-am vorbit despre Money Manager în articolul trecut. Ei bine, un prieten din proiectul „Călător în țara mea” l-a citit și m-a pus la curent cu Revolut, o aplicație care se ocupă cu gestionarea, monitorizarea, securitatea și transferul banilor tăi. Mi-am descărcat și eu aplicația. Pare să îți ofere multe facilități. Poți opta și pentru un card Revolut în format fizic sau online. Încă nu am alimentat contul pentru a vă putea spune exact cum funcționează, dar voi face acest lucru și veți afla părerea mea cât de curând.

Mulțumeasc că (încă) îmi citiți articolele, deși postez destul de rar, dar promit să revin cu toate noutățile din ultima vreme!

Pe mâine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s