„Money manager” – Aplicația săptămânii

N-o să repet clasicul discurs despre cât de mult a acaparat tehnologia viețile noastre. Nu voi spune că acest fapt e în vreun fel. E și bine și rău. Dacă ești selectiv și organizat eu zic că ai foarte mult de câștigat din ceea ce-ți oferă internetul și gadgeturile.

Personal, petrec destul timp pe telefon, poate prea mult. Știu să și fac nimic cu telefonul în mână, poate scrolând la infinit pe Facebook și Instagram, dar știu și să apelez la oamenii potriviți care-mi pot oferi o informație utilă, prin articolele pe care le scriu, vlogurile pe care le publică și tot așa.

Am mai amintit și cu alte ocazii că organizarea nu este punctul meu forte, așa că de ceva timp mă bazez pe anumite aplicații care au ajuns să-mi fie fidele sau eu lor.

M-am gândit că ar fi drăguț din partea mea să scriu un articol săptămânal în care să prezint câte o aplicație care-mi face viața mai organizată.

Pe principiul alarmei de la telefon pe care o setez dimineața, mă bazez și pe celălalte aplicații pentru a-mi rezolva diferite sarcini zilnice, care daca ar fi contabilizate manual, ar necesita mai mult timp. Așa că uite încă un argument: salvăm timp pe care îl putem folosi pentru a fi mai productivi sau a ne relaxa.

Fără alte introduceri, azi vorbesc despre „Money Manager

După cum sugerează și numele, Money Manager este o aplicație ce se ocupă cu gestionarea cheltuielilor și a veniturilor zilnice.

Sigla cu un porcușor 🙂

Ce ai tu de făcut este să introduci cheltuielile/veniturile pe care le ai în fiecare zi, alegând categoria specifică. Asta înseamnă că vei completa niște taburi, ca în imaginile de mai jos.

Cheltuieli
Venituri

Nimic mai simplu. Money Manager se va ocupa să calculeze procentele specifice fiecărei categorii, astfel vei putea să urmărești lunar modul în care tu ai ales să-ți gestionezi banii, efectuând schimbările necesare în luna următoare, dacă, spre exemplu, consideri că ai cheltuit prea mult pentru o anumită categorie.

Diagrama procentuală lunară
Grafic evoluție lunară

Mie mie se pare extrem de utilă. O folosesc de aproximativ 3 luni și într-adevăr am realizat cât de important este să-ți contabilizezi bugetul. Nu am conștientizat până nu am văzut negru pe alb pe ce se duce fiecare ban.

E ușor de utilizat, are un design simplist și își îndeplinește scopul, așa că are recomandări bune din partea mea.

Notă: E important de precizat că aleg aceste aplicații din miile existente pe Magazin Play. Nu spun că sunt cele mai bune, însă după mai multe încercări eșuate am considerat că acestea sunt cel mai ușor de gestionat și mi se potrivesc. Imaginile sunt orientative.

Pe mâine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s