Noaptea muzeelor

Sâmbătă dimineața îmi apare notificare că urmează noaptea muzeelor, sâmbătă seară sunt deja la muzeul din cadrul Universității de Arhitectură și urbanism. Altul mi-era planul inițial, dar planurile se mai schimbă.

Mai aglomerat decât m-aș fi așteptat. Nu știam exact ce urmează să văd, dar cândva trebuia să existe un eveniment de acest gen pe lista mea, așa că hai să vedem despre ce a fost vorba.

Intrăm pe holul din stânga ni se expun planșe uriașe cu fotografii făcute de studenții universității, în cadrul unor excursii internaționale. Mă bucur să recunosc câteva clădiri remarcabile din Istanbul și nu numai.

(Palatul Topkapi)
(Hagia Sofia – sper)
(O clădire din Valencia – cred)
( Turnul Alb – Salonic)

Urmează niște planșe bine executate, așa la o primă privire a unui neștiutor. Acum ziceți și voi. Eu m-am holbat puțin la ele, mai ales la acea aeronavă.

Apoi dăm de zecile de panouri care prezintă numeroase arhitecturi și bineînțeles, arhitecții care le-au proiectat. Mai știți clădirea primăriei din Câmpulung Muscel? Se pare că a fost proiectată de un anume arhitect pe nume Ionescu Berechet. Mă interesează aceste aspecte pentru un proiect viitor pe care îl am în plan, dar vă zic mai multe la momentul oportun.

Nu știu exact materialul din care sunt făcute machetele astea, aș spune că e ghips, dar arată foarte bine.

Nu lipsește din ecuație nici „noul”, așa că vă prezint o imprintă 3D. De fapt, nu mai e de mult timp ceva nou, însă nu văzusem niciuna live, așa că m-am bucurat de asta. Cine ar fi crezut că evenimentul din ziua următoare îmi va aduce în cale și mai multe imprimante 3D, dar dezbatem asta mâine.

(Procesul de printare în desfășurare)
(Produsele finite)
(Monitorul cu datele specifice)

Vizionăm prin intermediul unor ochelari VR un fragment dintr-un scurtmetraj, ce are ca temă de bază misterele unui Escape room. Un alt scurt metraj este proiectat alături, în aer liber. În încăperea de la etajul superior se ține un eveniment de tango, așa că atmosfera este diversificată.

Într-o cameră obsurcă este expusă o colecție numeroasă de microfilme, unde efectul vizual creat te prinde.

Cam asta presupune noaptea muzeelor. E genul de eveniment la care voi mai participa, cu siguranță, pentru că se divide în mai multe minievenimente multiculturale și merită.

Pe mâine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s