Pisici și castane #day3

Trezire anevoioasă, având în vedere că parcuseserăm mai bine de 25 de km pe jos în ziua precedentă. Servim micul dejun la o terasă drăguță cu umbreluțe colorate.

Alegem tradiționalul menemen, un fel de omletă, dar judecând după proporția ingredientelor, aș numi-o mai mult o tocăniță. Al meu, cel cu carne, este o idee mai puțin iute decât cel cu legume. E potrivit pentru un mic dejun și mai bifăm o mâncare a locului.

Menemen

Următoare activitate pe care o aveam în plan: escapadă cu vaporașul până pe malul asiatic, dar trecem pe lângă muzeul Madame Tussauds și aflu că avem și aici intrare liberă, inclusă în tourist pass.

A fost o idee strălucită să intrăm, pentru că n-ai cum să nu te distrezi cu toate personalitățile astea împietrite, pe lângă care te poți strâmba în voie.

De fapt, este un muzeu cu figuri de ceară atât ale personalităților contemporane cât și ale celor care au marcat istoria. Sigur nu te dai în lături de la un selfie cu Einstein, Mozart, Michael Jackson sau Marilyn Monroe.

Evident că m-am dat și eu bine pe lângă câțiva, doar nu-i vezi în fiecare zi „în carne și oase”.

A urmat plimbarea cu vaporașul, care e cu totul diferită de cea nocturnă. Ai un spectru vizual mai larg, ai și de data asta un ghid audio care-ți prezintă succint povestea fiecarei clădiri pe lângă care navighezi.

Ajungem și în jumătatea asiatică a singurului oraș care se împarte pe două continente. Coborâm la întamplare la una dintre „stațiile” vaporașului, după ce primim confirmarea că într-o oră va veni un altul.

Nimerim într-o localitate foarte liniștită, tot zonă colinară, cum altfel? Urcăm puțin pentru o perspectivă de ansamblu și convenim că ne place, dar trebuie să ne întoarcem. Avem un vaporaș de prins.

O, v-am zis de pisici? Istanbulul e plin de pisici! Și nu o duc rău deloc. Localnicii le-au amenajat tot felul de căsuțe improvizate. Sunt tratate bine și nu am auzit vreuna care să se plângă.

Am încercat într-un final și castanele prăjite pe care le vedeam expuse peste tot. Eh, nu au fost chiar pe gustul nostru, dar trebuia să le testăm.

Un oraș al contrastelor aș spune. Îți ia ochii cu arhitectura și peisajul maritim, dar mergi ceva până să găsești un coș de gunoi, detaliu pentru care am taxat puțin orașul. Dar cu toții avem defectele noastre, deci să-i dăm o șansă.

Apus simpatic și gata și ziua 3!

Pe mâine! 🙂

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Constantin spune:

    iar m-am teleporata putin de la munca la ceva foarte relaxant. keep it up

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s