Cel mai mare lanț de oameni care citesc

Pe 22 aprilie, adică duminică, a explodat Brașovul! Și am fost parte din explozie. Nici mai mult, nici mai puțin de 3320 de oameni au fost pentru un timp zale ale „Celui mai mare lanț de oameni care citesc.”

Nu încape îndoială că odată ce am aflat de eveniment, m-am decis să dau iama în Brașov și fără prea mult efort am mai convins alte două cititoare să mi se alăture.

20180422_1709451912789327.jpg

Ne-a așteptat o coadă consistentă, formată din oameni ce păreau dispuși să aștepte oricât e nevoie pentru a recita la microfon replica primită de organizatori, adică o frază din romanul „Desculț”, de Zaharia Stancu.

Și a ieșit fain! Foarte fain! Oamenii s-au mobilizat, exact cum mă așteptam. Am fost a 2093-a cititoare din lanț. Totodată, numărul a corespuns propoziției din roman pe care am citit-o.

20180422_170148737157676.jpg

Tot evenimentul a fost înregistrat audio-video, pentru a fi trimis celor de la Guinness World Records. Anteriorul record pentru cel mai mare lanț de oameni, care citesc este deținut de India cu 3071 de persoane implicate. Principala condiție este să nu treacă mai mult de 10 secunde între 2 propoziții, adică între 2 participanți.

Ușor nu a fost. Organizatorii au dat dovadă de exagerat de multă răbdare și rezistență la temperaturile ridicate care s-au înregistrat. Important e că scopul a fost îndeplinit cu succes, iar eforturile tuturor celor implicați au meritat.

Am vizitat și Tâmpa, desigur! Cum să ajungi în Brașov și să nu urci pe Tâmpa? De fapt, a fost o premieră pentru mine, deși am mai vizitat Brașovul și cu alte ocazii. Noroc că din grupul nostru de prieteni nu lipsește spiritul aventurier.

20180422_152511616919504.jpg
Vedere de pe Tâmpă

Pe mâine! 🙂

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. agrocol spune:

    Tare articolul si recordul. Tine-o tot asa !!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s