Sibiu la mijloc de martie

De pe 15.03.2018

Bate clopotul unei biserici de ora 17:00, iar în parcul de vis-a-vis se aud păsărele ciripind. Mai sunt câțiva copilași care joacă fotbal pe un teren și cam atât. Ba nu! Se mai aude difuz și un avion.

(Nu acesta e avionul care se aude subtil, fotografia e relizată ulterior)

Așa sună Sibiul de aici, de lângă Căminul 3, unde o aștept pe D. să-i urez „La mulți ani!”.

Prin Sibiu am mai venit prin excursiile cu școala, când eram mică, de maximum 2 ori. Abia anul trecut am reușit să stau aici un weekend, de 1 mai și să observ cât de liniștit si cochet poate fi acest oraș ardelenesc.

Am prins și zi cu soare, chiar dacă temperatura e de 9° C. De la Gară până aici am avut cea mai simplă rută: am mers drept înainte vreo 2 km conform Google Maps. Am traversat și piața, am salutat și porumbeii veniți din Timișoara.

Sibiul e pe lista preferatelor mele. Îmi induce o stare de relaxare și e și puțin poetic aș putea spune. Îmi face plăcere să aud graiul ardelenesc la fiecare colț, îmi dă impresia că oamenii sunt foarte calmi și empatici, deși nu generalizez, sunt oameni si oameni peste tot.

Mă duce D. în librăria asta drăguță.

Aici facem noi rapid recenzia câtorva cărți, schimbând impresii, după care discuția degenerează la subiecte câte în lună și în stele.

Să nu uit să amintesc de călătoria dus, cu trenul. Nu știu pe unde au trecut cele 6 ore. Am citit, am admirat priveliștea, am mai lucrat la un articol (acesta) , am avut si liniște – călătoria ideală.

Mai revin în Sibiu!

Pe maine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s