Inspirația cea de toate zilele

Ok! Să înceapă articolul cu numărul 25!

Pentru că avem nevoie cu toții de inspirație din când în când, m-am gândit ca azi, când sărbătoresc „nunta de argint” a blogului (25 de articole), să vă împărtășesc puțin din ceea ce mă face pe mine să scriu (aproape) zilnic.

Nas Daily (nasdaily.com) e vloggerul meu preferat. De ce?

Filmează zilnic clipuri de 1 minut în care abordează teme legate de diverse domenii (tehnologie, cultură, stiluri de viață, istorie, business, etc). Următorul clip răspunde la toate întrebările.

 

Perseverența lui e de admirat și treptat l-a condus la omul care e acum. O să spuneți  „Ok, dar pare să aibă doar câteva sute/mii de vizualizări. Ce-l face să fie așa special?”

Ei bine, el nu a ales să-și publice clipurile pe YouTube, ca toți ceilalți, ci le-a încărcat pe Facebook, unde nu sunt monetizate. Ca să realizați nivelul la care a ajuns, clipul de mai sus are pe Facebook 11,352,030 vizualizări. De reținut că postează zilnic, iar azi e ziua 697.

În 10 minute afli cam tot ce e esențial despre el. Pe mine mă motivează, e fix pe frecvența mea. Dacă îmi voi face vreodată un vlog, mi-ar plăcea să aibă un format asemănător. Dacă aveți curiozitatea să deschideți clipul de mai jos, veți vedea, spre exemplu, motivul pentru care Nas poartă „același” tricou zilnic și ce reprezintă procentul inscripționat pe el (o mișcare inteligentă, zic eu)

Omul călătorește extrem de mult și la rândul lui întâlnește O GRĂMADĂ DE OAMENI INTERESANȚI. Prin intermediul lui aflu că:

  • un tip a propus un nou sistem de educație în favoarea studentului, prin care nu plătești absolut nimic pe perioada studiilor, în schimb, dacă găsești după un job bun, vei returna un mic procent din salariu, iar dacă nu te angajezi, nu returnezi nimic
  • am descoperit prima femeie care a venit cu ideea confecționării hainelor prin utilizarea imprimantelor 3D
  • nu e de ignorat nici tânărul japonez care a „construit” un nou motor de căutare, pentru a concura cu Google, a eșuat, iar după 6 ani de competiție (mai mult cu el însuși, decât cu Google), a reușit: a creat un dispozitiv de traducere, rapid și eficient
  • mai e și Ben, cel care a investit 15,000$ în Bitcoin și la scurt timp a devenit milionar

Și multe, multe alte povești, reale de altfel, care pe mine nu încetează să mă impresioneze și să mă determine să vreau mai mult! Îl găsiți pe Facebook ca Nas Daily, iar pe mine mă găsiți mâine tot aici!

Pe mâine! 🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s