Cum să accepți criticile contructive?

Scriu acest articol pentru că mă confrunt cu problema acceptării criticilor. E involuntar, dar prima reacție atunci când ți se aduce o remarcă este să contracarezi cu afirmații împotriva celor aduse sau să îți ieși puțin din fire.

Știu exact sentimentul, am sesizat aceste simptome la propria-mi persoană. Ca și exemplu, chiar astăzi purtam o discuție despre blog cu 3 prietene apropiate, iar la un moment dat m-am scuzat că am scris un anume articol „de umplutură”.

Una din ele m-a întrebat pe cel mai decent ton posibil, dacă nu ar fi mai ok să public mai rar și mai bine, adică să renunț la treaba cu blogul zilnic și prin urmare la articolele făcute pe fugă. Pe moment am argumentat că asta e ideea blogului și că nu vreau să deviez de la ce mi-am propus, dar după i-am dat dreptate (în gând, desigur).

Trebuia să analizez întâi feedback-ul primit, după care să vin cu o părere, eu m-am aruncat din prima cu scuze. Nu că nu aș pune suflet în tot ceea ce scriu, dar uneori, da, poate mai fac lucruri pe jumătate, doar ca să fie făcute.

Am realizat asta, dar nu e suficient. Mă voi gândi la asta, pentru că-mi doresc un blog calitativ și sincer, iar în scurt timp revin cu soluții.

Iar ca și rezolvări la problema cu acceptarea criticilor, eu nu am o părere avizată, dar am găsit acest articol explicat în pași simpli. Sper să fie util!

Pe mâine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s