De ce nu Valentine’s day? + Primul zbor civil

Încă o sărbătoare comercială pe listă. Și e comercială într-un mare fel.

Se întâmplă ca azi să fiu în Timișoara. Așa am ales să-mi petrec vacanța (fără vreo trimitere la ziua de azi).

Mai bine de 3 sferturi din rasa lui Adam colindă orașul în stânga și în dreapta cu trandafiri roșii (în special) în mână, ca peste tot de altfel.

Mergem într-un restaurant (sunt cu amicul), cam pe toate mesele scrie „rezervat”. Un chelner politicos ne asigură că dacă stăm mai puțin de o oră și jumătate, ne poate oferi o masă. Acceptăm și întrebăm ce eveniment urmează să aibă loc. „E ziua îndrăgostiților. Oamenii și-au făcut rezervare seara, atunci când vin de la serviciu.” Abia acum realizăm. Convenim că nu e cazul să sărbătorim nimic și petrecem cum am fi făcut în orice altă zi de vacanță: cu burgeri și paste.

Înghețată ca și desert și ziua e perfectă fără să oficializăm lucrurile. Nu mai pun la socoteală că azi am zburat pentru prima oară cu un avion civil. Știu, cu asta trebuia să-ncep. Mai aveam experiența zborului (motoparapantă, avion ultraușor, planor), dar fiecare aparat de zbor are farmecul lui. Partea proastă a fost că mi s-au înfundat urechile foarte tare și a durat ceva timp de la aterizare și până să-mi recapăt acuratețea auzului.

Despre Timișoara voi vorbi, probabil mâine, când voi avea mai mult timp sa-i descopăr secretele.

P.S. Dacă atunci când veniți în Timișoara cu avionul, vă cazați aproape de centrul vechi, așa cum am făcut noi, puteți să încercați transportul în comun. Am probat noi taxiul și ne-a costat mai mult decât biletul de avion. Am găsit un zbor low cost la 10 €, iar călătoria cu taxiul a costat in jur de 13 €. Sunt opțiuni.

Pe mâine! 🙂

#ziua10

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s