TaximeTristului

Dedic acest articol taximetristului care m-a dus azi până la autogară. Cel mai probabil nu-l va citi niciodată și asta nu din cauza lipsei de popularitate a blogului

Apreciez toate categoriile de oameni, spun asta pentru că adesea aud discriminări legate, în mare parte, de meseriile lor. Atât timp cât lucrează corect, nu văd de ce am avea probleme. Până la urmă trăim într-o interdependență.

În ceea ce urmează să spun, nu cred că joacă vreun rol important meseria, cât omul și mentalitatea lui în sine.

Iau azi, împreună cu mama, un taxi până la autogară. Ne grăbim destul de tare și dăm peste nenea ăsta. Cum se întâmplă de obicei, începe discuția de rigoare, doar așa ca să umplem timpul cu ceva și din vorbă în vorbă, omul ajunge la copiii lui. O perioadă avem parte de un monolog interesant.

„Nu le-a plăcut în țară. Liber! Să plece unde vor! O mai am pe asta mică, a doișpea. Mai am puțin și scap și de ea. Vrea facultate, auzi! Pentru ce? Mai bine lucrează 2 ani, capătă o experiență si după, pe lângă locul de muncă, să-și facă ce facultate vrea. Doar n-o trimit in București! Să-mi ceară 30 de milioane pe lună? Pentru ce să piardă timpul 5 ani degeaba? O să se mărite, îi toarnă ăla niște copii și parcă-l mai interesează pe el dacă are ea 3 facultăți sau nu.”

Când se lasă liniștea, îl întreb despre ce facultate e vorba, unde vrea să dea fata. Îmi răspunde că nu știe încă, nu au discutat, el vorbește la modul general. Mă gândeam că din moment ce a specificat că e vorba de 5 ani, știe exact facultatea cu pricina.

Nu mai am nimic de adăugat, omul pare foarte convins de ceea ce spune. Totuși mama încearcă să-i explice că lucrurile nu stau chiar așa, că nu sunt cheltuielile atât de mari. Ca și exemplu că se poate, îi dă și varianta meditațiilor, la care am apelat și eu. Omul află că sunt și eu studentă în București și nu e dracul atât de negru pe cât pare.

„Doamnă, o să vedeți. Și fiica dumneavoastră va termina facultatea și nu va face nimic după. O să piardă atâția ani degeaba.”

Ajungem în autogară. Cu zâmbetul pe buze achităm, coborâm și îmi doresc să nu mai dau de el data viitoare. Acest Nostradamus al vremurilor noastre, a prezis că e inutil să-ți bați capul cu studii superioare. La fel de bine putem fi toți taximetriști, nu-i așa?

Acum, nu știu cât de mult își dorește fiica lui să urmeze o facultate, dar dacă vrea asta cu-adevărat, îmi pare rău de ea. Are un adversar înverșunat .

Îi pot da omului o oarecare dreptate, adică da, șansele sunt foarte mari să nu-ți găsești un job în domeniu, mai ales dacă realizezi că domeniul respectiv nu e chiar in sfera preferințelor tale. Dar să fim serioși, dacă ne dorim mai mult de la viața noastră, cred că trebuie să avem susținerea celor din jur, cu precădere a părinților. Iar dacă nu ne susține nimeni, găsim destule exemple de oameni printre noi, care au învățat să se descurce pe cont propriu.

Am încheiat pledoaria.

Pe mâine! 🙂

#ziua9

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s