Ziua 4+2(3)

Ia hai să încep să motivez de ce am lipsit 2 zile

Mai întâi de toate, e sâmbătă și sunt în drum spre casă, pentru că Bucureștiul îmi e doar reședință momentan. Sunt o olteancă veritabilă! :))

În ditamai autocarul dețin locul din față, așa că am o priveliște minunată (în momentul ăsta pe Dealul Negru).

Și să începem cu începutul.

JOI

Joi a fost o zi plină (îmi place să cred că începe tranziția de la viața de „copil leneș”, la… altceva).

Așadar, am avut 2 meditații, clasa a VI-a si clasa a VIII-a și ca de fiecare dată, așeptarile mele nu se împlinesc. De data asta e de bine, în loc să vin acasă extenuată, tocmai mi-am luat porția de energie. Ador să lucrez cu cei mici, colaborăm de minune si nici eu, nici ei, nu prea realizăm când trece timpul. E o terapie. Am multe de învățat de la fiecare.

Bun, pe la 2 termin cu meditațiile. Fug rapid la Autogara Militari, unde mama mi-a trimis adeverința medicală de care am nevoie a doua zi. Ajung la timp și aici, chiar am timp si de o scurtă gustare. Sprint până la cămin, duș și tango.

La tango am parte de altă experiență minunată. Astăzi studiem îmbrățișarea apropiată. De fapt, e ultima oră a grupei noastre ca și începători, de săptămâna viitoare putem lucra la nivel avansat (ehe, e mai mult de lucru decât sună). Îndrăgitul nostru instructor propune un exercițiu: ne așezăm toți în cerc și la o comandă siplă, ne întoarcem spre dreapta. După care urmeeează, un MASAJ! Neașteptat, știu! Dar exercițiul se dovedește a fi foarte relaxant si amuzant. Oameni de toate vârstele își încearcă îndemânarea pe umerii colegului din față. Am izbucnit toți în râs în momentul în care un coleg întârziat a deschis ușa și ne-a văzut în „asemenea” postură. „La stânga împrejur” și am început să ne masăm maseorul.

Apoi a urmat exercițiul care mi-a făcut ziua: ne-am așezat în cerc, noi, fetele, mai întâi, cu fața spre exterior, ni s-a spus să închidem ochii și să ne lăsăm îmbrățișate. A fost plăcut să primim îmbrățișări, unele mai sincere decât altele, mai ales datorită faptului că nu știam de la cine le primim. Singurul lucru ușor de ghicit erau înălțimea și textura hainelor. Ca o paranteză, sper că nu am fost singura psihopată care dupa ce a primit îmbrățișări moca a încercat să identifice oamenii de la care le-a primit. Oh, de multe ori iau lucrurile prea in joacă, la mine aproape totul trebuie să se transforme într-un mister.

Toate astea s-au desfășurat având pe fundal o melodie de tango. Drept urmare, tura de îmbrățișări=un dans. Rândul băieților! Aceeași procedură, doar că noi alegeam victimele de data asta. AVANTAJUL lor: eram cam de doua ori mai multe fete, așa că au primit îmbrățișări suficiente. Ador îmbrățișarile (gata, deja am folosit substantivul asta de prea multe ori). Ca și concluzie, toata lumea a plecat fericită de la lecția asta, la propriu. Toţi aveau zâmbetul pe buze.

VINERI

O zi trăită la viteza luminii. Cu trezirea de dimineața a mers mai greu. Aveam meditație la 9 stații de metrou distanță + 10 minute până la metrou + 15 minute până la reședința elevului. Cum spuneam, trezirea lentă a dus la aplicarea planului de urgență: amânarea meditației cu 30 de minute, pe motive apocaliptice (exagerez, evident). Norocul meu a fost că săptămâna asta elevii au avut vacanța intersemestrială si mi-am permis să mai învârtesc câteva ore, în mod normal programul e destul de strict, pentru că: școală.

Reluăm. Meditație de la 10:30 la 12. Ca de fiecare dată, am primit un boost de energie. Așa că fuga la cămin, caută adidașii nepurtați de câteva luni, curăță-i puțin superficial (arată munciți, măcar faci impresie), fugi la Arena Națională ghidată de Google Maps + un apel către Nicoleta si TADAM, ajungem în timp util, chiar mai devreme, la destinația propusă.

Ce fac la Arena Națională?

Ei bine, astăzi dăm probele fizice peeeeentruuu PARAȘUTISM. Yup, m-am băgat și în asta. Pe scurt, se vor ține în fiecare weekend până la sfârșitul lunii aprilie cursurile teoretice, care se vor finaliza cu un examen scris la cele 7 (?) materii. Ești declarat admis in momentul in care obții rezultatul de minim 75% la fiecare materie. După cursurile teoretice din fiecare sâmbătă si duminică, urmează în după-amiaza fiecarei zile, partea de antrenament fizic, în care noi ne pregătim corpurile umile pentru ulterioarele super salturi. Deci, vineri am dat probele fizice care au constat în:

  • 10 flotări pentru fete, 25 pentru băieți
  • săritura din lungime: minim 1.45 m fetele, minim 2 m băieții
  • sprint: 50 m dacă nu mă înșel, 8.9 secunde fetele, 8.1 secunde băieții
  • tracțiuni: minim 5 fetele, minim 10 băieții
  • alergarea de rezistență: 2 ture de teren fetele si 3 ture băieții

Am trecut cu bine de probe, cu precizarea că instructorii care ne-au asistat au fost destul de indulgenți, ba chiar ne-au mai ajutat, spre exemplu la tracțiuni (cu siguranță nu aș fi reușit să fac singură o tracțiune ÎNTREAGĂ), cu condiția ca ulterior să ne prezentăm la toate antrenamentele, pentru că, vorba aia, e viața noastră în joc.

SÂMBĂTĂ

Cina in familie si odihnă. Multă odihnă. Atâta odihnă încât azi, de fapt, e duminică și abia acum reușesc să postez asta. Scuzele mele! Am niște obiceiuri nu tocmai ok de a amâna lucrurile.

DUMINICĂ

Așadar, a început vacanța. Dormim mai mult primele 3 zile, după care ne petrecem timpul liber așa cum se cuvine. Revin cu actualizări.

Pe mâine! (de data asta, sper că va fi mâine)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s